Wordt het na corona weer tijd voor het organiseren van een evenement? Er is veel veranderd in de tussentijd. Zo zijn de kosten van eigenlijk alles wat je nodig hebt flink gestegen. Maar er is hoop: er zijn veel praktische oplossingen die je helpen bij de organisatie. Met de verregaande data-analyses en voorspellingen kun je een evenement een stuk efficiënter, goedkoper en veiliger organiseren. We zetten 10 AI- en blockchain-tools op een rijtje.
Bedenk echter wel dat het implementeren van sommige tools tijd en geld kost. Weeg dus af of het dat waard is. Ook is het belangrijk om van te voren te bedenken welke gegevens je gaat gebruiken binnen het platvorm van de bezoekers.
Tip 1: Sched
Deze tool helpt je bij het plannen, promoten en uitvoeren van een evenement. De tool automatiseert processen slim met behulp van AI, dat scheelt veel tijd.
Tip 2: Otter.ai / Fireflies.ai
Tijdens vergaderingen is het fijn om vast te leggen wat is afgesproken. Maar wie maakt de notulen? Met deze tool wordt automatisch een verslag van teams-vergaderingen gegenereerd, eventueel met een handmatige tekstuele edit aan het eind.
Tip 3: Nifty
Met deze tool kun je makkelijk een NFT-collectie maken en distribueren. NFT= Non-Fungible Token: een digitaal eigendomscertificaat dat je van vrijwel alles kunt maken.
Tip 4: Zoho
Deze tool is speciaal voor evenementen gemaakt. Zo kun je onder andere de ticketverkoop stroomlijnen, maar ook het behren van sponsoren en partners.
Tip 5: GUTS
Met deze tool zet je een ticket voor je evenement op blockchain. Reden: ticketfraude voorkomen. Je kunt het uitbreiden met een optie om het ticket ook te combineren met een event NFT.
Tip 6: OpenWater
Met deze tool automatiseer je je mailbox met alle vragen rondom je evenement. Het platform helpt met slimme AI, om op basis van je eigen filters, een selectie te maken.
Tip 7: Konduko
Met deze tool til je je evenement naar een hoger niveau. Het brengt data van je bezoekers en interacties samen en analyseert deze.
Tip 8: Leto
Deze tool werkt enkel met je eigen dataset. Je voert info over jouw evenement in en biedt het vervolgens aan als een chatbot aan je bezoekers.
Tip 9: ChatGPT
Wist je dat je ChatGPT ook heel goed kunt inzetten voor het ophalen van ideeën voor sprekers, locaties en sponsoren?
Tip 10: KRED
Virtuele goodybags zijn in. Geef je gasten een NFT-giftbag. Deze tool biedt dit volledig aan als whitelabel.
Bron: Frankwatching