Reacties op: Twitter gaat aan conversaties ten onder https://bijgespijkerd.nl/bijgespijkerd/twitter-gaat-aan-conversaties-ten-onder Timmeren aan online marketing & nieuwe media Sat, 22 Nov 2014 16:13:47 +0000 hourly 1 Door: Remco van Buren https://bijgespijkerd.nl/bijgespijkerd/twitter-gaat-aan-conversaties-ten-onder#comment-33621 Wed, 04 Jan 2012 15:32:22 +0000 http://bijgespijkerd.nl/?p=15819#comment-33621 @Bram: Twitter lijkt inderdaad ten opzichte van bijvoorbeeld Facebook wat relevant innovatievermogen te missen. Maar goed, bij LinkedIn heeft het ook even geduurd voordat ze de juiste smaak te pakken kregen, en daar zie je dat ze nu ook snelle ontwikkelingen doormaken.

Dus ik ga samen met jou de komende twee jaar rustig afwachten…

]]>
Door: Bram Koster https://bijgespijkerd.nl/bijgespijkerd/twitter-gaat-aan-conversaties-ten-onder#comment-33620 Wed, 04 Jan 2012 14:58:54 +0000 http://bijgespijkerd.nl/?p=15819#comment-33620 @Remco: wow, dank voor je uitgebreide en doordachte reactie! Ben net zo benieuwd naar het antwoord als jij. En ik waag te betwijfelen of Twitter de vraag al aan het stellen is.

Ze zijn in de afgelopen jaren niet zo snel geweest met het doorvoeren van nieuwe features. Onlangs is dat tempo opgeschroefd (met o.a. “new new Twitter” als gevolg). Maar die aanpassingen lijken eerder een stap terug dan vooruit (lists zijn weggedrukt, old-school RTen is vrijwel onmogelijk geworden, etc.).

Ben dus wel benieuwd waar ze over pak-‘m-beet 2 jaar staan!

]]>
Door: Remco van Buren https://bijgespijkerd.nl/bijgespijkerd/twitter-gaat-aan-conversaties-ten-onder#comment-33615 Wed, 04 Jan 2012 14:31:34 +0000 http://bijgespijkerd.nl/?p=15819#comment-33615 Goed artikel op basis van een herkenbare observatie, Bram, met een vraag die eigenlijk Twitter zou moeten stellen. En een even zo interessante discussie, die gelukkig hier wordt gevoerd en niet via Twitter wat namelijk onoverzichtelijk zou zijn en de timelines vervuilt. Dat is op dit moment nog het leuke van social media platformen, ze hebben allemaal (deels nog) een eigen toegevoegde waarde.

En ze zijn allemaal continu in ontwikkeling, wat natuurlijk een absolute must is om te voorkomen dat ze ineens overbodig zijn en ingehaald door andere netwerken. Dat gaat in eerste instantie ongemerkt, de kleine groep innovators en early adaptors haakt namelijk eerst af, terwijl de late majority het platform net begint te omarmen en er dus nog een groei lijkt te zijn. Maar ben je die innovators en early adaptors kwijt, dan komt uiteindelijk de ontwikkeling van het netwerk ook tot een stilstand. Dan heb je last van een Hyvertje, zeg maar…

Om dat door te trekken naar Twitter: Twitter moet zich evenzogoed continu ontwikkelen en vernieuwen. Daarbij is het handig om rekening te houden met de ervaringen die de gebruikers opdoen op andere platformen met nieuwe ontwikkelingen. Zoals bijvoorbeeld de manier waarop Facebook probeert relevantie aan berichten mee te geven en zo zo veel mogelijk relevantie te waarborgen. We zien er het nut van, leren er mee omgaan en als dat punt bereikt is, verwachten we het als vanzelf ook van andere netwerken. En met steeds groter wordende netwerken en lagere drempels om ervaringen te delen, draait de komende tijd alles om relevantie.

Dat is voor Twitter echt een bijzonder lastige uitdagingen: het bieden van relevantie. Want zoals je in de discussie hier al merkt, relevantie is persoonlijk. Er is wat dat betreft een groot verschil met bijvoorbeeld een netwerk als Facebook. Die heeft een missie of een “why” wat als leidraad kan dienen bij alle ontwikkelingen: “to give people the power to share and make the world more open and connected”. Twitter heeft zoiets niet. En zolang Twitter dat niet heeft, kan het niet anders doen dan dezelfde vraag als Bram stellen aan haar meest invloedrijke innovators.

En ik ben net zo benieuwd wat dan het antwoord zal zijn…

]]>
Door: Noud de Greef https://bijgespijkerd.nl/bijgespijkerd/twitter-gaat-aan-conversaties-ten-onder#comment-33601 Wed, 04 Jan 2012 11:39:15 +0000 http://bijgespijkerd.nl/?p=15819#comment-33601 Ik sluit me aan bij Thomas. Ontvolgen om deze reden is zonde, filteren/lijstjes maken veel beter. Het beste van twee werelden.

Je houdt de brede groep waar je naar gelang situatie of onderwerp de conversatie in kunt gaan, en je kunt ook de stroom tweets inperken. heb ik weinig tijd of druk, dan lees ik vooral de TL van mijn lijst “familie”. En zo verder naar vrienden, dagelijks, collega’s etc. Filteren op thema/woord (of juist eruit filteren zoals #tvoh 😉 ) als je ergenes specifiek mee bezig bent, prive of zakelijk.

Nee, dat is niet ideaal, maar zou je iedereen gaan ontvolgen, dikke kans dat zij jou ook ontvolgen, en je krijgt helemaal niets meer mee van die conversaties. Dat is nog minder. Kiezen uit twee kwaden?

]]>
Door: Thomas van Amerongen https://bijgespijkerd.nl/bijgespijkerd/twitter-gaat-aan-conversaties-ten-onder#comment-33600 Wed, 04 Jan 2012 11:21:53 +0000 http://bijgespijkerd.nl/?p=15819#comment-33600 @Bram

Goed punt, daarom heb ik zelf ook gekozen voor zowel listen van een algemene als listen met een specifieke indeling, en ik gebruik daarvoor tweetdeck, enkele voorbeelden;

– Familie en gerelateerd (de buurvrouw, etc)
– Vrienden en gerelateerd (met aanhang)
– Actualiteit (hier zitten ook enkele familieleden bij)
– Gamers (lijst met mensen, gerelateerd aan een MMO welke ik speel, zitten ook vrienden in)
– Conversationalists (mensen waarvan ik het leuk vind om meer te weten te komen op twitter, journalisten, gezellige twitteraars die van een grapje houden, en er zitten ook enkele GM’s van de MMO bij)
– NewPeople (mensen wie ik recent volg, en nog niet weet of dat definitief is)

Paar dingen: Mijn algemene tijdlijn gaat zo snel overdag, dat ik deze dan amper lees, echter, tussen 23.00 en 7.00 is deze wel goed te volgen ;). Ook een paar hashtags volgen scheelt bepaalde mensen in een list zetten, die haal je wel uit de search. Ook bepaalde items filteren is handig, ik filter bijvoorbeeld alle 4sq links in tweetdeck, ook spammers op sommige hashtags. Ook bepaalde hashtags van TV programma’s, dat scheelt allemaal in het mogelijk volgen van de verschillende streams.

Vervelend is wel, dat je met lists retweets totaal mist. Hiervoor had ik als oplossing de retweets sectie op twitter zelf lezen, maar dat kan niet meer sinds New Twitter. Dat is echt jammer!

]]>