Reacties op: Business Model: added value afterwards https://bijgespijkerd.nl/bijgespijkerd/business-model-added-value-afterwards Timmeren aan online marketing & nieuwe media Thu, 18 Feb 2010 13:05:28 +0000 hourly 1 Door: Jasper van Weerd https://bijgespijkerd.nl/bijgespijkerd/business-model-added-value-afterwards#comment-8320 Thu, 18 Feb 2010 13:05:28 +0000 http://bijgespijkerd.nl/?p=9490#comment-8320 @kevin

goed te weten.

]]>
Door: Kevin Rommen https://bijgespijkerd.nl/bijgespijkerd/business-model-added-value-afterwards#comment-8312 Thu, 18 Feb 2010 10:04:41 +0000 http://bijgespijkerd.nl/?p=9490#comment-8312 @jasper
Theoretisch gezien maakt dat voor de formule weinig uit. Je bepaalt namelijk de prijs in de formule zelf. Het is ook compleet mijn verwachting niet dat ik een 10 kan halen, en denk zelfs dat een 9 haast onhaalbaar is. Daar moet je gewoon vooraf rekening mee houden.

]]>
Door: Jasper van Weerd https://bijgespijkerd.nl/bijgespijkerd/business-model-added-value-afterwards#comment-8007 Wed, 10 Feb 2010 12:21:41 +0000 http://bijgespijkerd.nl/?p=9490#comment-8007 Aangezien in nederland nooit uitmuntent word gegeven voor een ervaring (een 10 in de volksmond, en nee, een 10 was van oudsher niet FOUTLOOS), lijkt me dit geen verstandige formule

Gebruik liever deze:

Totaalprijs product/dienst * 111% = evaluatie * prijs

]]>
Door: Kevin Rommen https://bijgespijkerd.nl/bijgespijkerd/business-model-added-value-afterwards#comment-7651 Fri, 29 Jan 2010 08:06:07 +0000 http://bijgespijkerd.nl/?p=9490#comment-7651 @Bobby Allereerst bedankt! Verder is het inderdaad zo dat bedrijven het lastig en niet prettig vinden, men moet namelijk keuzes maken. Keuze-ontwijkend gedrag is een van onze grootste krachten! Toch leidt het maken van die keuzes uiteindelijk naar een betere vertrouwensrelatie tussen ondernemer en klant.

Met name waar ik positieve reacties uit krijg is de gulden middenweg die ik daarin heb proberen te vinden. Dus de klant wel enige leidraad geven in de vorm van een minimum en maximum (1 tot 10) wordt al prettig ervaren. Dat slaat de brug tussen totale vrijheid en verantwoordelijkheid en totale gebondenheid.

Ik ben benieuwd waarom je vindt dat dit voor beginnende ondernemers lastig is? Ikzelf ben ook beginnende ondernemer en kan dit zonder problemen toepassen…..

Overigens wil ik je tweede alinea ook even wat nuanceren. Je zegt namelijk precies de goede woorden, alleen in mijn ogen in de verkeerde volgorde. Ik denk juist dat door deze structuur je een eerlijke vertrouwensrelatie bouwt en ervoor zorgt dat iedereen eerlijk voor zijn mening kan uitkomen. Bij elke klus wordt de vertrouwensrelatie sterker en je klantrelatie ook beter. Verder weet je ook in no-time wat voor vlees je in de kuip hebt.

Qua meten van toegevoegde waarde; nu zit je precies op het punt waar tastbare waarden zich met ontastbare perceptie gaat mixen. Zelf ben ik met name bezig met strategie, innovatie, concepting; ofwel erg in de lijn met het voorbeeld wat je geeft. De toegevoegde waarde van een dergelijk iets is haast niet te meten. Laatst stond er volgens mij in de FD een column dat meer dan 60% van alle marketing onmeetbaar is, de daadwerkelijke cijfers zijn dus niet echt betrouwbaar. Uiteraard kan je deze wel gebruiken. Ook kan je denken aan je klanttevredenheid, dus in hoeverre is de klant blij met de adviezen en voegen deze in zijn ogen waarde toe. Dat is complete perceptie, maar is marketing en branding dat niet sowieso!

Ik evalueer mijn projecten nu op een aantal zaken. Denk dan aan: werkwijze, proces, werk, professionaliteit van de organisatie, communicatie en mate van creativiteit/ innovativiteit/ originaliteit binnen de opdracht

]]>
Door: Bobby Verlaan https://bijgespijkerd.nl/bijgespijkerd/business-model-added-value-afterwards#comment-7642 Thu, 28 Jan 2010 20:02:57 +0000 http://bijgespijkerd.nl/?p=9490#comment-7642 Leuke post!

We hebben dit met ons bedrijf ook uitgeprobeerd. We kwamen tot de conclusie dat sommige klanten dit niet prettig vinden. Ze wensen zekerheid en willen vooral niet verantwoordelijk zijn voor de uiteindelijke financiele feedback die ze geven. Zeker voor beginnende (bescheiden) ondernemers is dit lastig.

Als opdrachtnemer en opdrachtgever moet je beide voor je mening kunnen uitkomen en een eerlijke vertrouwensrelatie hebben, om een dergelijke structuur succesvol te laten zijn.

Wat is trouwens het beste meetpunt voor de toegevoegde waarde als je bijvoorbeeld marketing advies geeft? En hoe meet je de toegevoegde waarde nu precies? Erg interessant!

]]>